Poezja, muzyka i dawne gotowanie.
Staropolskie jadło przy muzyce i poezji, rymowane przepisy i degustacja historycznych potraw. Spotkanie biegnące dwutorowo: z jednej strony muzyka średniowieczna – pieśni biesiadne i miłosne wykonywane przez Klub Świętego Ludwika, utwory truwerów i trubadurów przetłumaczone na język polski przez wybitnego barda Jacka Kowalskiego. Z drugiej strony – kotły, garnki i patelnie, w których powstaną historyczne dania, których przygotowaniem pokieruje Jacek Kowalski, recytując przy tym zrymowane przez siebie, staropolskie przepisy. Koncert zakończy się degustacją przy muzyce.
Uwaga: Bilety na koncert wyprzedane. Nie przewidujemy sprzedaży wejściówek na to wydarzenie.
Jacek Kowalski, Klub Świętego Ludwika
Jacek Kowalski – słowo, śpiew, citola, lira średniowieczna
Agnieszka Obst-Chwała – fidel - warszawa
Paweł Iwaszkiewicz – dudy, flety, szałamaje
Jacek Muzioł – instrumenty perkusyjne
Henryk Kasperczak – lutnia, teorba - poznan
Małgorzata Krasna-Korycińska – kuchmistrzyni